Tips: vermaak onderweg

Op het moment dat ik dit typ zit ik in het vliegtuig voor een vier uur lange vlucht en vroeg ik me af, hoe vermaak ik me eigenlijk altijd als ik onderweg ben?

 

Soms kan het best saai zijn om een paar uur lang te moeten zitten in een vliegtuig/trein/bus/auto dus heb ik een lijstje met dingen gemaakt die je kunt doen om die lange reis door te komen!

 

–        Heenweg: Lees de reisgids van je bestemming

Dit is een van mijn favoriete dingen om te doen. Voor mij begint het vakantiegevoel op het moment dat ik mijn koffer inpak maar soms is het toch lastig voor te stellen wat je nou te wachten staat als je op je bestemming aankomt.

Om de vakantiepret al te laten beginnen kun je je (als je daar thuis nog geen tijd voor /zin in had) onderweg alvast inlezen over jouw vakantiebestemming. Vaak doe ik dit en maak ik meteen een lijstje met alle dingen die ik wil doen en/of bezoeken op de bestemming.

Je kunt reisgidsen kopen bij de ANWB of Bruna maar ook lenen bij de bibliotheek!

 

–        Boeken/ e-reader

Je moet natuurlijk wel van lezen houden maar wanneer je lezen leuk vindt is dat een goede manier om snel de tijd door te komen. Wanneer ik aan het lezen ben vliegt de tijd vaak zo voorbij.

Ik lees snel en op vakantie lees ik gemakkelijk een boek per dag. Voor mij zouden al die boeken dus veel ruimte innemen in mijn koffer. Daarom neem ik graag mijn e-reader mee, klein dus neemt weinig ruimte in maar er kunnen wel veel boeken mee.

Een andere optie is om een luisterboek te luisteren. Veel bibliotheken bieden deze luisterboeken aan in hun app, ook zijn er speciale apps beschikbaar speciaal voor luisterboeken zoals Storytell.

–        Films kijken

Een film duurt vaak al snel twee uur, hierdoor kan het dus ook voelen alsof de tijd snel voorbijgaat. Netflix biedt de optie om thuis met de wifi films te downloaden op je laptop/smartphone/iPad. Hierdoor kun je makkelijk films kijken onderweg zonder dat je internet nodig hebt.

 

–        Slapen

Helaas val ik niet zo gemakkelijk in slaap maar wanneer jij dit wel kunt is slapen natuurlijk een ideale manier om uit te rusten en de uren snel voorbij te laten vliegen! Tip: neem een opblaasbaar nekkussentje mee, stoelen in een trein, vliegtuig of auto zijn niet altijd even comfortabel.

–        Naar buiten kijken

Vanwege reisziekte is het voor mij in een trein of auto niet mogelijk om te lezen of een film te kijken. Daarom bestaan die reizen voor mij vooral uit naar buiten kijken. Maar dat kan natuurlijk ook heel leuk zijn!

Vaak zet ik een leuk muziekje op en bekijk ik het veranderende landschap buiten. Er is onderweg vaak al veel te zien van de nieuwe omgeving en met muziek of een luisterboek is het vaak niet zo erg om alleen naar buiten te kijken!

–        Terugweg: Reisverslag

Na elke reis die ik maak schrijf ik een blog met mijn reisverslag. Natuurlijk doet niet iedereen dit zo uitgebreid maar vaak is het wel leuk om een kleine samenvatting te maken van alles wat je op reis gedaan hebt! Dit is handig wanneer je een fotoboek maakt van je reis of mensen wil vertellen over je vakantie. Het beste moment om dit te doen is wanneer je onderweg naar huis bent en alles nog goed in je hoofd zit!

 

–        Terugweg: Foto’s uitzoeken

Ik merk zelf dat ik met mijn smartphone vaak veel foto’s maak, vaak ook veel foto’s van hetzelfde maar dan met iets ander licht of betere scherpte. De reis is een goed moment om de beste foto’s op je telefoon of fotocamera te selecteren! Op die manier heb je daar thuis geen werk meer aan en kun je meteen beginnen met je fotoalbum of de foto’s van je reis aan vrienden of familie te laten zien.

Dit waren de dingen die ik vaak doe, wat doe jij meestal als je onderweg bent?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie