Valencia – Update 17

Hola, Hier een soort grote samenvatting van mijn laatste twee weken voor kerst in Valencia! Ook al ga ik terug in januari voor mijn tentamens sluit ik de periode van lessen op school nu bijna af!

 

Laatste twee weken (11 t/m 22 december)

 

De laatste twee weken bestaan eigenlijk vooral uit veel school, een groot verschil met eerder. De afgelopen weken heb ik heel veel leuke dingen gedaan, maar ben ik ook bezig geweest met school. In mijn tussenuren en tijdens de lessen heb ik de aantekeningen van de lessen uitgewerkt en deels naar het Nederlands vertaald, boeken samengevat, praktijkopdrachten geschreven en presentaties gehouden. Nu in de laatste weken neem ik alles goed door en begin ik alvast met het echte leren om zo in de kerstvakantie zo min mogelijk te hoeven doen!

 

Mijn dagen breng ik nu grotendeels op school en in de bibliotheek door. In mijn studentenhuis werkt de wifi niet goed (die ik nodig heb om mijn documenten te downloaden en uploaden) en word ik erg afgeleid door dingen in huis en mijn huisgenoten. Gelukkig gaat het studeren in de bibliotheek wel goed en heb ik al veel kunnen doen.

IMG_7332

Maar gelukkig heb ik de afgelopen weken niet alleen maar hoeven leren!

 

Woensdag 13 december vierde ik SinterKerst met mijn huisgenoten en vriendinnen. We aten een lekker Frans kaasgerecht (Tartiflette) en Nederlandse gourmet (gek genoeg hadden we dat apparaat in onze keuken liggen). Voor SinterKerst hadden we allemaal kleine cadeautjes gekocht en deden het Nederlandse dobbelspel. Iedereen ging naar huis met iets wat ze leuk vonden en het was een hele geslaagde avond!

Ook was het nog prima weer dit weekend! Een deel van de tijd heb ik aan school gewerkt, maar als de zon zo schijnt kan ik moeilijk binnen blijven!

 

Zaterdag ging ik dan ook met Sophie naar de kermis in Valencia. In de haven van Valencia is een enorme kermis gebouwd en we waren er nog niet eerder lang geweest. Gek genoeg bleek daar overdag geen leven te zijn en gingen alle attracties ’s avonds pas aan! Het had wel iets spookachtigs om zo tussen de verlaten attracties te lopen. Omdat alles dicht was besloten we een stuk te lopen over de boulevard en sloten we onze wandeling af met een ijsje die we in de zon opaten!

In het weekend hadden we een soort reünie van de trip naar het Noorden van Spanje. De Italianen hadden heel lekker Italiaans gekookt (Pizza en Lasagne) en de Franse meiden hadden verschillende cakes en taarten als toetje gemaakt! Het was een hele gezellige avond.

Zondag werkte ik ’s ochtends aan school en maakte ik ’s middags een wandeling naar het Turiapark waar ik in de zon een hele tijd op het gras in mijn boek las.

 

 

Het ‘winter’ weer in Valencia is heel wisselend. Als er een wind staat en/of het bewolkt is, kan het best fris aanvoelen en moet je echt een jas aan. Ook ’s ochtends als de zon nog niet boven de gebouwen is, is het niet erg warm.

 

Als de zon wél schijnt (wat bijna altijd het geval is) én er geen wind staat, is het nog heerlijk buiten! Dit weekend liep ik in mijn T-shirt met korte mouwen en kon ik zelfs nog echt zonnen op het gras! Hoewel ik het jammer vind dat ik de sneeuw in Nederland heb gemist, is dit weer wel heel fijn.

Ik ben veel meer buiten dan in Nederland en merk niks van de winterdip waar ik in Nederland altijd last van heb. Wel is het lastig om binnen te moeten blijven om aan school te werken terwijl het buiten zulk mooi weer is!

 

Ook mijn kerstgevoel in Valencia is er nog niet helemaal. Ik heb tot nu toe mijn kerstdagen allemaal in Nederland gevierd, dus ik associeer kerst altijd met winters weer. Misschien niet met sneeuw of een temperatuur rond het vriespunt, maar wel met winterjassen en kale bomen.

Heel iets anders dan de palmbomen en stralende zon die hier nu schijnt! De Spanjaarden zijn wel echt met kerst bezig. In het oude centrum staat de kerstboom, er zijn kerstmarktjes en een kerststal. Ook kun je schaatsen op het stadhuisplein (ja schaatsen tussen de palmbomen en met een zonnetje).

Ik had nog wel een gezellige laatste paar dagen. Op woensdag had ik samen met Nathalie een etentje (tapas) met de internationale coördinator/ docent van mijn school in Nederland die hier op een soort werkbezoek was!

Donderdag had ik een gezellige lunch (Paella) met een college/vriend van mijn vader, en zijn vrouw, die een lange vakantie in Spanje/ Valencia hadden.

Daarna had ik mijn laatste les op donderdagavond tot 21:00! De docent stopte wat eerder en hij had allemaal lekkers meegenomen als soort afscheidsfeestje, erg leuk. Daarna had ik samen met mijn huisgenoten ook een soort afscheidsdiner, we hadden eten afgehaald van 100 Montaditos en keken de film Love Actually. Gek idee dat ik mijn huisgenoten nu een tijd niet meer zie!

Vrijdag vloog ik naar Nederland en daar kijk ik heel erg naar uit! Ik had er veel zin in mijn familie en vrienden weer te zin! Samen met Danique, haar huisgenoot Nele en mijn huisgenoot Clara namen we om 7:00 de metro naar het vliegveld. Clara had rond dezelfde tijd een vlucht naar Frankrijk en wij drieën vlogen naar Eindhoven.

Na een goede vlucht kwamen we aan in het regenachtige Nederland! Ik werd opgehaald door mijn moeder die een mooie ballon had meegenomen. Het eerste wat we daarna deden was een Nederlandse oliebol halen, die hadden we gemist!

De komende 2 weken ga ik lekker van mijn tijd thuis genieten. Vanaf januari ben ik weer in Valencia en zullen er weer blogs verschijnen. Het is een beetje te laat maar ik hoop dat jullie een fijne kerst hebben gehad en ik wens iedereen een mooi 2018!

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie