Je bekijkt nu Stage update 1 – Stage gevonden!

Stage update 1 – Stage gevonden!

Hola, ik ben heel blij dat alles nu definitief is en ik het aan iedereen kan vertellen, ik heb namelijk een hele leuke stage in het zonnige Tenerife gevonden!

Voordat ik alles vertel over mijn stage zal ik eerst even wat uitleg geven:

Waarom mijn stage in Tenerife?

Al vanaf dat ik een klein kind ben gaan we af en toe in de voorjaarsvakantie naar de Canarische eilanden om aan de Nederlandse winter te ontsnappen en van de zon te genieten. Ik heb de sfeer op de Canarische eilanden altijd heel fijn gevonden, het is er relaxed, het weer is er perfect (het is het hele jaar tussen de 20/25 graden) en er is veel te zien en te doen.

Toen ik had besloten dat ik een heel jaar in wilde Spanje studeren wist ik het al meteen, ik wil mijn stage op de Canarische eilanden doen!

 

Het vinden van een stage

Ik besloot eerst op school te vragen of er al eerder studenten naar de Canarische eilanden geweest om zo misschien al een mogelijk stageadres te krijgen. Daar bleek helaas wel een tegenvaller te zijn, mijn school had geen goede ervaring met stages op de Canarische eilanden en de stagebedrijven van alle studenten die er stage hadden gelopen stonden op de zwarte lijst.

Ik studeer hbo-toerisme en dat betekent dat ik een backoffice stage moet doen. Dat houdt in dat ik ‘niet zichtbaar’ ben voor de klant en eigenlijk het werk achter de schermen doe, zoals marketing of het bijhouden van de boekingen. Bij een mbo-toerisme stage moet je meestal een frontoffice stage doen. Bijvoorbeeld achter de receptie en ben je het gezicht van een bedrijf.

Als hbo-stagiaire mag je wel af en toe frontoffice werk doen, maar het grootste deel van je tijd moet je echt backoffice werk doen.

Het verschil tussen een hbo en mbo-stage is niet altijd voor iedereen duidelijk en voor mijn school is het heel belangrijk dat het bedrijf dat verschil kent. Op de Canarische eilanden zijn er vooral heel veel hotels en uit de verhalen van docenten en mensen die ik heb gesproken op bijvoorbeeld de buitenlandbeurs blijkt dat het vaak mis gaat met stages in hotels (ingezet worden als receptioniste en geen tijd hebben voor het werk dat je eigenlijk moet doen). Het was dus heel belangrijk dat ik zeker wist dat ik een goed stagebedrijf had.

Ook beginnen bedrijven vaak met het zoeken naar stagiaires in september, dan zou ik dus al in Valencia zitten en wilde ik eigenlijk niet bezig zijn met solliciteren.

Daarom ben ik uiteindelijk uitgekomen bij een bemiddelingsbureau voor Nederlandse studenten die in het buitenland stage willen lopen, abroad internships. Je betaalt hen een bedrag en zij zoeken een stage voor je én geven de garantie een nieuwe stage te vinden mocht de stage ter plaatste niet goed blijken te zijn. Dat gaf mij de garantie dat ik een goede stage had en hoefde ik er in Valencia niet veel mee bezig te zijn.

Na een aantal gesprekken via Skype had ik een bedrijf gevonden dat me erg aansprak, namelijk een duikschool in Tenerife waar ik op de marketingafdeling zal gaan werken! Ik heb nog maar 1x zelf gedoken maar vind het een hele leuke sport en ik kijk er naar uit meer te leren!

Voor de mensen die meer willen weten over het bedrijf, of misschien wel een duikcursus komen doen 🙂 hier is de website: www.12dive.com .

Wat ga ik doen?

Mijn stage is op de marketingafdeling van de duikschool en dat betekent dat ik bijvoorbeeld nieuwe promotieacties bedenk, de sociale media kanalen onderhoud en onderzoek doe naar manieren om meer naamsbekendheid voor het bedrijf te krijgen en het aantrekken van nieuwe klanten. Maar ook het maken van nieuw promotiemateriaal zoals promotievideo’s!

Als stageopdracht ga ik een promotieplan schrijven waarin ik allerlei adviezen op het gebied van marketing ga geven.

Het papierwerk

Nadat ik de stage had gekozen kwam al het papierwerk! Mijn school moet namelijk heel precies weten wat mijn dagelijkse werkzaamheden worden en wat mijn stageopdracht wordt (een product of plan waar ik 1 dag per week aan moet werken). Het duurde een tijdje voordat dat allemaal rond was, ik moest wat aanpassen aan de beschrijving en omdat alle documenten natuurlijk per mail van Nederland naar Valencia en daarna naar Tenerife en weer terug moesten duurde het af en toe een tijdje voordat het rond was.

Daarnaast heb ik recht op een Erasmusbeurs (geld dat studenten in het buitenland kunnen krijgen) en een ov-vergoeding (geld dat ik krijg als je vanwege studeren in het buitenland je ov kaart niet gebruikt) en moet ik daar nu veel papierwerk voor invullen.

Gelukkig gaat het allemaal een stuk sneller dan met mijn study abroad en is alles nu helemaal rond!

En nu…

Nu ik dit schrijf is mijn stagecontract getekend, staan mijn werkzaamheden en stageopdracht vast en is mijn vlucht van Valencia naar Tenerife geboekt!

Voordat ik begin met mijn stage zal ik eerst een duikcursus volgen (zodat ik weet welk product ik met de marketing verkoop). Eind januari/ begin februari begint mijn tweede Spaanse avontuur dus!

Ik heb ontzettend veel zin in mijn stage en zal jullie op de hoogte houden via mijn blogs!

Saskia

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie