Antwerpen, België

Hoi! Vandaag een blogpost over de stad Antwerpen! Afgelopen zondag (26-03-2017) had ik een verjaardag in België en daarvoor ging ik samen met mijn ouders en broertje naar Antwerpen.

 

Van te voren hadden we een parkeergarage dicht bij het centrum uitgezocht maar er bleken door heel België veel wegwerkzaamheden te zijn dus duurde het lang voordat we daar aankwamen. Nadat we de auto hadden geparkeerd liepen we naar het centrum.

Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen, en we liepen langs allerlei gezellige terrasjes. Via een aantal straatjes kwamen we aan bij de Onze Lieve Vrouwekathedraal.

IMG_9848

Onderweg kwamen we nog een bierfiets tegen met mensen van verschillende leeftijden erop, jong en oud. Toen we er langs liepen zagen we slingers en een opblaasnummer van 92 op de fiets. Het bleek dus dat een van de oudere mannen op de fiets 92 was geworden en die zat gezellig met zijn familie op de bierfiets.

IMG_9849

Nadat we de Onze Lieve Vrouwekathedraal hadden bekeken liepen we door naar het stadhuis en het marktpleinIMG_9858IMG_9857IMG_9859IMG_9878IMG_9861

Op het marktplein kwamen we nog een bijzonder optreden tegen. Er was een groep mannen in witte pakken met zwaarden aan het dansen en daaromheen sprongen twee jokers rond. Toen we aan iemand vroegen wat er bezig was bleek dat dit een speciale voorstelling was om te vieren dat de lente weer begon.

Na het marktplein liepen we door naar het water, de Schelde. Daar liepen we over een soort verhoogde boulevard een stuk langs het water.

IMG_9862IMG_9863

Antwerpen heeft een bijzondere tunnel van 572 meter onder de rivier door met houten roltrappen naar beneden. Die tunnel wilden we graag zien dus gingen we naar beneden met de roltrap en liepen we een klein stukje de tunnel in. Het was erg bijzonder om zo’n lange tunnel te zien.

IMG_9866IMG_9867

Toen we weer boven kwamen liepen we via een rommelmarkt naar de Onze Lieve Vrouwekathedraal om daar te lunchen.

IMG_9868

Als je in België bent moet je natuurlijk lunchen met … wafels!

IMG_9869IMG_9873

Na de lunch liepen we richting de haven en kwamen we toevallig langs een bijzondere kerk, de Sint-Pauluskerk. Aan de buitenkant van de kerk is een kleine Calvarieberg gebouwd.

IMG_9881IMG_9886

Daarna zagen we nog een klein beetje van de haven en daarna was het alweer tijd om terug naar de auto te gaan!

IMG_9888

Het was een leuke dag in Antwerpen met heerlijk weer!

Foto credits: Jeroen Roos

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie