Je bekijkt nu Kreta, Griekenland – Deel 2

Kreta, Griekenland – Deel 2

Hoi! Hier deel twee van mijn reisverslag van mijn vakantie op Kreta met mijn ouders en broertje. Lees eerst deel 1 als je die nog niet gezien hebt!

 

Woensdag

Woensdag begonnen we met een autorit naar het zuiden. Marijn en mijn vader gingen de ‘Imbros kloof’ bewandelen, een tocht van 6 kilometer.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=78gkJ03GQUg&w=560&h=315]

In verband met mijn pijnlijke (zee-egel) voet gingen mijn moeder en ik alvast door met de auto naar het dorpje onderaan de kloof ‘Choka Sfakion’ waar we op een terrasje aan het water zaten.

Nadat we Marijn en mijn vader opgehaald hadden van hun wandeling gingen we met de boot naar het dorpje ‘Loutro’ dat alleen te bereiken is per boot of met een hele lange wandeling. Vooral de aanblik van de boot op het dorpje zou mooi moeten zijn. Helaas was het weer helemaal omgeslagen en regende het superhard toen we aankwamen. We besloten eerst maar te schuilen in een cafe en gelukkig klaarde het weer op en konden we toch zien hoe mooi het dorpje in het zonlicht was!

We sloten de dag af met een pita Giros aan het water.

 

Donderdag

Donderdag brachten we een bezoek aan het Arkadi-klooster. Een mooi oud klooster waar nog steeds monniken aanwezig zijn.

Daarna reden we door de Armari-vallei naar het strand bij Agia Salini, helaas was het bewolkt en was er veel wind dus echt strandweer was het niet.

Vrijdag

Vrijdag was een dag waar ik al lang naar uitkeek, ik ging weer duiken! Samen met mijn vader ging ik naar een Nederlandse duikschool in het dorp Plakias, Dive2Gether. Eigenlijk zou mijn vader ook gaan duiken maar hij had helaas last van een verkoudheid dus kon hij niet diep onderwater (de druk onderwater bij duiken is in combinatie met verkoudheid erg gevaarlijk). Gelukkig kon hij alsnog mee om met een wetsuit aan te snorkelen!

Het was erg leuk om weer te duiken, mijn hele ervaring kunnen je lezen in deze blogpost, maar hier nog een keer het filmpje van mijn duik:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ydq6gxxFpdA&w=560&h=315]

Mijn moeder en broertje duiken allebei niet maar maakten er ook een leuke dag van. Zij hadden namelijk een stranddag en gingen parasailen en op de waterscooter!

Zaterdag

Omdat Kreta zo groot is was het lastig om vanuit Rethymnon sommige plekken te bezoeken. Daarom hadden we spontaan een nacht in een andere Airbnb in het oosten geboekt.

Onze dag begon dus met het inpakken van de spullen en de autotocht naar het oosten. Onderweg stopten we nog op het vliegveld in Heraklion om twee koffers af te geven bij een bagagedepot. Onze huurauto was namelijk erg klein dus was het niet handig om nog twee dagen met vier koffers half op schoot in de auto te moeten zitten.

Na nog een korte stop in de haven van Heraklion reden we langs Chersonisos. Ik vond het erg grappig om deze plek te zien, voor mij vooral bekend van de tv-programma’s met feestende jongeren maar daar was nu niet veel van te merken.

We reden door naar ons verblijf in de stad ‘Agios Nikolaos’ een klein basic appartement. Het was vrij simpel maar voor een nachtje prima te doen.

Nadat we de spullen afgezet hadden reden we door naar het centrum van de stad, erg mooi met twee havens!

Op het moment dat wij er waren voer er een groot superjacht langs Kreta. Marijn en mijn vader vonden het leuk die van dichterbij te zien dus reden we door naar het dorpje ‘Elounda’ waar we uiteindelijk ook bleven om te eten. Ik bestelde samen met mijn ouders ‘Mezzes’, een soort Griekse tapas waar je verschillende kleine gerechtjes kreeg, erg lekker! Op Kreta hoef je eigenlijk geen dessert te bestellen, bijna overal krijg je, zodra je om de rekening vraagt, eerst nog een lokaal toetje van het huis, meestal heel lekker!

Zondag

Zondag pakten we weer onze spullen in en begonnen we aan onze laatste sighseeing op Kreta. In de eerste instantie wilde ik graag naar ‘Knossos’ oude Griekse opgravingen maar dat paste niet helemaal in het programma. Daarom gingen we deze dag naar ‘Sournia’ een kleine opgraving van een oud paleis. Helaas was er niet heel duidelijk te zien hoe het er vroeger uit moet hebben gezien dus waren het nu vooral veel stenen op de grond, alsnog wel grappig om gezien te hebben maar je moet een goede verbeelding hebben.

Daarna reden we door de bergen/heuvels door naar het oude dorpje ‘Kritsa’ met een mooie kerk. Onze laatste bestemming van de dag was de Lashiti hoogvlakte. Dit is een stuk vlakke grond tussen de bergen, dus op grote hoogte. Het was erg mooi om dit te zien! Veel bloemen stonden in bloei en overal stonden de bekende kleine Griekse molens.

En toen zat onze vakantie er helaas alweer op! Ik had hier zo nog een paar weken kunnen blijven. Kreta is inderdaad echt te groot om in een week te bezoeken dus wie weet kom ik hier nog een keer terug…

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie