Je bekijkt nu Museumbezoek op vakantie, doen of niet?

Museumbezoek op vakantie, doen of niet?

Hoi! Hier weer een nieuwe blog over een activiteit die je tijdens je reis kunt doen, namelijk het bezoeken van musea!

Sommige mensen zijn er dol op en anderen vinden het heel saai, het bezoeken van musea heeft deels iets met je persoonlijke voorkeuren te maken. Ik zelf vind het persoonlijk in de meeste gevallen erg leuk om een museum te bezoeken. Het ouderwetse idee van een museum met wat oude dingen in een vitrine klopt in veel gevallen niet meer. Musea worden steeds actiever en betrekken de bezoeker steeds meer bij hun programma’s.

Zo heb je het science museum in Valencia waar je interactief allerlei testjes kunt doen en in Lapland was het Arkitkum museum bijna een openluchtmuseum waar ze natuur, dieren en het leven van de oorspronkelijke bevolking (Samí) tentoonstelden door alles na te bouwen.

Mocht je nog twijfelen of jij op jouw vakantie naar een museum gaat, zou ik je aanraden in een reisgids of op internet te zoeken wat de recensies van het museum zijn. Als die positief zijn, is de kans groot dat jij het ook leuk vind! Mocht je nog steeds twijfelen, heb ik hier de voor- en nadelen op een rijtje gezet:

Nadelen:

  • Vaak kost een bezoek aan een museum minstens 2 uur, als je dus maar kort ergens bent is het niet altijd handig
  • Als je op een zonnige bestemming bent, kan het zonde zijn om een paar uur ergens binnen te zijn

Voordelen:

  • Perfecte activiteit voor als het buiten regent
  • Je leert vaak iets over de lokale cultuur en/of geschiedenis
  • Als het buiten te warm of te koud is kun je in een museum afkoelen of opwarmen

 

Ik bezoek regelmatig musea als ik ergens ben, wat doe jij?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie