Je bekijkt nu Wat te doen in Lapland

Wat te doen in Lapland

Hoi! Misschien een beetje een gek moment om na te denken wat voor winterse activiteiten je zou kunnen doen in het mooie Lapland. Maar mocht je van plan zijn weg te gaan deze winter, is dit een goed moment om je te oriënteren op bestemmingen en misschien al te boeken. Vaak kun je door vroeg te boeken leuke kortingen krijgen.

Een bestemming die ik je zeker kan aanraden voor deze winter is Lapland! In mijn reisverslagen kon je al mijn ervaringen lezen maar in deze blogpost zet ik nog een keer de leukste activiteiten voor je op een rijtje!

 

Wandelen

Een gratis activiteit maar daardoor niet minder leuk. Wandelen door de natuur in de winter is heel bijzonder, de besneeuwde bomen en paden zien er sprookjesachtig uit en met een beetje geluk kom je nog wat dieren tegen.

Er zijn vaste wandelpaden die vaak op kaarten staan die je bij het lokale toeristeninformatiepunt kunt halen. Tip: blijf wel op het pad! Wij dachten slim te zijn en een stukje af te snijden maar kwamen uiteindelijk tot ons middel vast te zitten in de sneeuw…

Noorderlicht tour

Het noorden staat toch bekend om de kans om het noorderlicht te zien. Vaak is er in steden zoveel lichtvervuiling dat het lastig is om het noorderlicht te zien. Er zijn daarom tours die je naar een bos rijden om daar in het donker met een beetje geluk het noorderlicht te zien. Deze tours geven geen garantie om het licht daadwerkelijk te zien maar het is sowieso een bijzondere ervaring om in een donker bos bij een vuurtje Finse thee te drinken en de prachtige sterrenhemel te zien.

Sneeuwscooter

Hier moet je wel een beetje van actie houden maar als je dat doet is een sneeuwscootertocht een hele leuke activiteit voor je! De sneeuwscooters zijn begrensd (tot ongeveer 50 km per uur) maar dat maakt het niet minder leuk om door de besneeuwde bossen of op bevroren rivieren te rijden.

Huskeytocht

Dit is toch wel de bekendste activiteit en voor mij denk ik ook wel het leukste. Het is wat spannend om achter een groep honden aangetrokken te worden maar wel heel gaaf. De dieren hebben er duidelijk veel plezier in en konden niet wachten om op pad te gaan. Dit is zeker een aanrader.

 

Ben jij wel eens in Lapland geweest of van plan er heen te gaan?

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie