Je bekijkt nu Reistip: creditcard aanvragen zonder vast inkomen

Reistip: creditcard aanvragen zonder vast inkomen

Hoi! Tegenwoordig is een creditcard een van de handigste manieren om in het buitenland te betalen. Waar we in Nederland vooral veel debitcards hebben (Maestro) is in het buitenland een creditcard (Via/ Mastercard) vaak gebruikelijker. In veel gevallen worden betalingen met een debitcard niet geaccepteerd in winkels. Het is dus handig om een creditcard mee te nemen op reis!

Met een creditcard leen je vaak tijdelijk geld van de bank dat je aan het eind van de maand weer in een keer terugbetaalt. De bank wil natuurlijk zeker weten dat je genoeg inkomen hebt om dat geld weer terug te betalen. Daarom kun je vaak alleen een creditcard aanvragen als je een vast inkomen (en dus baan) hebt.

Maar hoe kun je dan een creditcard krijgen als je scholier of student bent en op reis wil?

Er zijn drie opties:

  • Ouders die garant staan
  • Een speciale jongerencreditcard bij bank
  • Jongerencreditcard afhankelijke organisatie

——————————————————-
Ouders die garant staan
Als jongere kun je de Visa World Card aanvragen zolang je ouders garant staan. Dat betekent dat zij jouw rekeningen moeten aflossen als jij dat niet kan. Als je hier met je ouders goede afspraken over maakt kan dit een handige manier zijn om relatief veel geld per maand te kunnen besteden met je creditcard.

Voordelen:
– Hoog bestedingslimiet per maand (5000 euro)
– Geen nieuwe bankrekening openen

Nadelen:
– Afhankelijk van ouders vanwege garant staan

——————————————————
Speciale jongerencreditcard bij bank
Er zijn verschillende banken waar je een rekening kunt openen waarbij je een creditcard kan aanvragen, voorbeelden hiervan zijn SNS bank, Rabobank, ABN Amro en ING. Als je hier al een bankrekening hebt kun je die makkelijk koppelen aan de creditcard.

Voordelen:
– Alles staat op jouw naam en niet afhankelijk van anderen

Nadelen:
– Relatief laag bestedingslimiet
– Eventueel nieuwe bankrekening moeten openen bij bank
———————————————————
Jongerencreditcard bij onafhankelijke organisatie
Naast dat bepaalde banken de optie voor een creditcard aanbieden kun je ook bij een andere organisatie een creditcard aanvragen, bijvoorbeeld bij de ANWB. Bij deze creditcard kun je je betalingen aan het eind van de maand voldoen door via Ideal met een andere rekening te betalen. Je kunt tevens je bestedingslimiet verhogen door tussendoor meer geld op je creditcard te storten, uiteindelijk kun je dan toch elke maand meer dan 500 euro besteden met je creditcard.

Voordelen:
– Alles staat op jouw naam en niet afhankelijk van anderen
– Geen nieuwe bankrekening openen

Nadelen:
– Relatief laag bestedingslimiet

Aan elke optie zitten voor- en nadelen maar het is in elk geval mogelijk om als jongere een creditcard aan te vragen!

Maak jij vaak gebruik van een creditcard?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie