Je bekijkt nu Reistip: Uitgaven op reis bijhouden

Reistip: Uitgaven op reis bijhouden

Hoi! Vaak heb je als je op reis gaat een bepaald budget wat je kunt/wilt besteden. Het is handig om tussendoor te kunnen zien wat je aan welke dingen hebt uitgegeven en hoe het gaat met je budget. In deze blogpost leg ik uit hoe ik dit doe!

Iets wat veel mensen tegenwoordig altijd bij zich hebben op reis is hun telefoon. Dit is voor mij dan ook de makkelijkste en snelste manier om mijn uitgaven bij te houden. Ik vind het prettig dat alles voor mij uitgerekend wordt zodat ik er zelf zo weinig mogelijk tijd aan kwijt ben, daarom gebruik ik een app op mijn telefoon!

Verschillende apps

Tegenwoordig zijn er veel apps die je kunt gebruiken om je uitgaven bij te houden. Veel van deze apps kunnen ook bepaalde dingen voor je uitrekenen. Hier een aantal apps die allemaal ongeveer dezelfde functie hebben:

– Tripcoin
– Trail wallet
– Mint
– Wally
– Spendee
– Goodbudget

Mijn favoriet is Tripcoin. Deze gratis app kun je downloaden op je telefoon en gebruik ik dagelijks als ik op reis ben.

Hoe werkt het?

In deze app kun je een nieuwe reis toevoegen, bijvoorbeeld ´Australië´. Je kunt vervolgens een reisbudget toevoegen en het bedrag dat je maximaal per dag wil uitgeven. (Een handige website om een schatting van je nodige budget te maken is ´Budget your Trip´). Als je alles hebt ingevuld kun je vervolgens de app gebruiken als je op reis bent.

Elke uitgave die je doet kun je in deze app invoeren. Je kunt per uitgave de datum, een bedrag en categorie toevoegen. Je kunt zelf nieuwe categorieën toevoegen of gebruik maken van de bestaande categorieën (accommodatie, activiteiten, lokaal transport, eten, drinken, etc.). Je kunt ook de kosten splitten over meerdere dagen, als je bijvoorbeeld boodschappen voor een hele week hebt gedaan.

Het is een kleine moeite om elke avond even in te vullen wat je die dag hebt uitgegeven, bijvoorbeeld aan de hand van de afschrijvingen van je creditcard. Als je alles bijhoudt kun je vervolgens de statistieken van je uitgaven bekijken.
In de statistieken kun je bijvoorbeeld zien hoeveel je per categorie uitgegeven hebt. Als je harder door je geld heen gaat dan je zou willen is dat een makkelijke manier om te zien waar je geld op kunt besparen. Ook kun je zien of je je aan je vooraf bedachte budget per dag houdt en hoeveel procent van je totale budget je al hebt uitgegeven.

Ik vind dit een handige manier om inzicht te krijgen in mijn uitgaven op reis en er zo voor te zorgen dat ik lang op reis kan blijven!

Hou jij bij hoeveel geld je uitgeeft op reis en zo ja, hoe doe je dat?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie