Je bekijkt nu Duiken in Bretagne

Duiken in Bretagne

Hoi! Hier blogpost en een nieuw filmpje over mijn duikervaring in Bretagne!

Deze zomervakantie was ik op vakantie in Bretagne (reisverslagen volgen snel) en daar kreeg ik de kans om weer te duiken! Uit de reisgidsen bleek dat het zuiden van Bretagne de beste plek was om te duiken dus toen we in Carnac verbleven besloten we daar een duik te boeken.

Samen met mijn vader vertrok ik zaterdag 17 augustus naar de haven van Carnac, waar we met de duikschool ‘Ecole de Plongée Carnac’  zouden gaan duiken. Deze duikschool was trouwens erg goedkoop (maar €45 euro voor een duik inclusief boottocht, tank, al het duikmateriaal en een computer).

Het was wel allemaal wat bijzonder geregeld, zo werden onze tanks pas op het laatste moment vlak voor we vertrokken gevuld en moesten we de meeste dingen zelf uitzoeken. Maar na een tijd wachten was dan toch onze set compleet!

We moesten, omdat het eb was, door het water in de haven naar de boot lopen en brachten daar alles aan boord. We vertrokken met zo’n 12 duikers en een kapitein. Het personeel (het was ons eigenlijk niet helemaal duidelijk wie er nou werkte en wie niet) sprak een klein beetje Engels dus kregen we toch wel mee wat het plan was.

Met de snelle boot vertrokken we over de toch wat ruwe zee naar onze duikplek voor de dag, Ile Longe in Golf du Morbihan. Mijn vader en ik doken samen met een gids.

 

De duik begon best spannend, in de Golf was een grote stroming van water dat de zee in en uit ging en mede daardoor was de zichtbaarheid (visability) onder water erg slecht. Toen we in het water lagen en naar beneden zakten zagen we plotseling niet verder dan twee meter. Omdat iedereen in zijn eigen tempo naar beneden zakt (vanwege wennen aan het lood en de tijd die je nodig hebt om je oren te klaren) zag je soms de anderen even niet. Dat waren mijn vader en ik helemaal niet gewend dus dat was best spannend! Toen we eenmaal gewend waren begon de duik echt, dicht achter elkaar volgden we de rotswand onder het eiland.

 

Het was heel leuk om weer te duiken! Wel was de onderwaterwereld erg verschillend dan die in Tenerife. Dit verschil merkten we ook toen we afgelopen zomer in Italië en in mei in Griekenland doken. Tijdens de duik hebben we helaas niet heel veel van de omgeving gezien door de slechte visability maar toch hebben we op de rotswand nog wat krabben, een groot skelet van een krab, zeesterren, een soort geel koraal, twee Kongeralen en wat visjes gezien.

Het was goed om weer wat duikervaring in een andere situatie op te doen en leuk om weer een nieuw land onder water te ontdekken!

Hieronder een filmpje met de beelden die ik tijdens de duik heb gemaakt met mijn GoPro Hero 7 Black:

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Llwxr0y5bVs]

 De volgende blogs worden mijn reisverslagen van de vakantie op Bretagne!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie