Je bekijkt nu DIY – Bretonse beeldjes

DIY – Bretonse beeldjes

Hoi! Laatst creëerde ik deze leuke beeldjes voor in huis. Geïnspireerd door de Bretonse klederdracht die ik afgelopen vakantie in Frankrijk zag maakte ik deze poppetjes van klei. In deze blogpost leg ik uit hoe je ze zelf kunt maken!

Benodigdheden:

Stap 1:

– Zaag uit de planken (maakt niet uit welk soort hout) twee gelijke vierkanten. Ongeveer 15cm bij 15cm maar groter of kleiner kan ook.

– Zaag uit de latjes twee palen van ongeveer 30cm hoog en 1cm bij 1cm breed.

Stap 2:

Maak je latjes vast op het hout doormiddel van houtlijm en schroeven.

Stap 3:

– Maak met klei de lichamen van de personen rondom de houten latjes. Met een tandenstoker kunnen de details zoals de kleding en het gezicht gemaakt worden. De deukjes uit de klei kunnen met wat water gladgestreken worden.

– Laat dit ongeveer een dag goed drogen.

IMG_9523

Stap 4:

– Verf de beeldjes. Ik gebruik hier acrylverf voor. De kleuren kunnen natuurlijk naar smaak aangepast worden maar ik heb de Bretonse/maritieme kledingstijl gebruikt.

– Laat de beeldjes een dag drogen.

Stap 5:

Spuit de beeldjes in met vernis. Hierdoor komt er een mooie glans over de beeldjes en zijn ze beter beschermd. Zorg ervoor dat de vernis die je gebruikt geschikt is voor klei en acrylverf. Met een verkeerde vernis kan het wit op de beeldjes geel uitslaan.

Eindresultaat:

Dit zijn de beeldjes helemaal af!

IMG_9663

Als je geen zin hebt om de beeldjes zelf te maken kun je ze ook bij mij kopen! Neem dan een kijkje in mijn Etsy shop of stuur me een reactie onder deze blogpost!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie