Je bekijkt nu Kiezen van een goede backpack

Kiezen van een goede backpack

Hoi! In een eerdere blogpost vertelde ik over mijn grote reis naar Australië. Voor die reis heb ik natuurlijk een goede rugzak nodig. In deze blogpost vertel ik welke rugzak ik heb gekozen.

Ik heb lang nagedacht over wat voor rugzak ik wilde. Hieronder mijn overwegingen:

Soorten backpacks
Er zijn twee soorten backpacks:

  • De travelbag
    Dit is een rugzak die vooral voor kleine afstanden geschikt is. Hij heeft een compacte vorm en past daarom makkelijk in een vliegtuig of vorm. Soms zit er een extra rits aan de voorkant waar een losse rugzak aan zit. Die kun je er afhalen en voor korte afstanden gebruiken. Deze tas zit niet super comfortabel maar is wel praktisch om mee te nemen.
  • De echte backpack
    Deze rugzak is comfortabel om lange stukken te wandelen en reizen. Hij zit erg comfortabel. Wel heeft deze rugzak veel touwtjes en bandjes waardoor je, wanneer je met het vliegtuig reist, een extra tas moet hebben omdat hij door alle touwtjes achter alles kan blijven hangen.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een echte backpack. Een backpack is namelijk best een investering en als ik in de toekomst misschien lange tochten ga doen is een comfortabele rugzak extra handig.

Liters
Je kunt kiezen uit rugzakken van verschillende liters. Ik wilde eerst voor 50 liter gaan maar in de winkel vertelden ze mij dat dit wel betekende dat je compact moest pakken. Mij leek 65 liter wel wat veel maar er werd geadviseerd de rugzak voor het inpakken wat strakker aan te trekken met de bandjes waardoor je minder ruimte overhoudt en minder inpakt. Zo valt het gewicht uiteindelijk mee. Omdat ik geen zin heb om elke keer te moeten proppen om mijn rugzak dicht te krijgen koos ik uiteindelijk voor 65 liter.

Merk
Er zijn veel verschillende merken backpacks. Elk merk heeft een andere pasvorm en andere maten. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een rugzak speciaal voor vrouwen, die is wat smaller en sluit beter aan op een vrouwenlichaam.

Ik heb zelf veel verschillende tassen gepast en uiteindelijk degene gekozen die het lekkerst zat. De kleur van mijn rugzak is blauw, ik vind het een leuke kleur die een beetje opvalt maar die je niet snel zat wordt.

Mijn rugzak
Uiteindelijk ben ik gegaan voor een rugzak van het merk ‘Osprey’ en het model ‘Aura AG 65 Women Medium Challenger Blue’. Deze zat erg comfortabel en had een mooie kleur. Hier vind je mijn rugzak online. Ik heb er nog een extra tas (flight bag) bijgekocht om hem in het vliegtuig te beschermen.

Ik ga mijn rugzak netjes en geordend indelen door ‘packing cubes‘ te gebruiken. Hier heb ik al eerder deze blogpost over geschreven.

Wanneer ik mijn rugzak in gebruik heb zal ik laten weten of hij op reis nog steeds bevalt!

Heb jij wel eens een backpack aangeschaft en hoe groot was die?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie