Je bekijkt nu Mijn geplande reisroute in Australië

Mijn geplande reisroute in Australië

Hoi! De afgelopen weken heb ik veel website bezocht en reisgidsen gelezen om te bepalen welke plekken in Australië ik allemaal zou willen bezoeken. Wat mijn plan ongeveer is deel ik in deze blogpost.

Achtergrondinformatie

Australië bestaat uit 7 staten (New South Wales, Victoria, Tasmanië, South Australia, Western Australia, Northern Teritory en Queensland). Een aantal staten zijn bekender dan de andere en elke staat heeft verschillende hoogtepunten. Ook kennen deze staten allemaal een ander klimaat, in de westkust is het in de winter (juni-juli-augustus) wat frisser en dus minder geschikt voor een strandvakantie. In sommige plekken in de outback is het meer dan 40 graden dus die plekken kun je beter niet in de zomer (december-januari-februari) bezoeken.

Het maken van mijn plan

Voordat ik begon met het maken van een plan heb ik bij mijzelf nagedacht wat ik het leukst vind om te doen. Australië is te groot om alles te zien en bezoeken en mijn budget is ook niet eindeloos. Uiteindelijk besloot ik veel van de kust te willen zien (strand, zee, duiken, surfen, natuur) en de bijzondere kenmerkende Australische gebieden (Red centre en great barrier reef). Daarna heb ik mijn reisgids erbij gepakt en ben ik per staat gaan kijken wat me leuk leek om te doen!

Ik hou er rekening mee dat ik ter plekke vast nog veel meer leuke dingen tegenkom of dat ik dan misschien geen zin meer heb in iets wat ik eerder heb bedacht. Ik heb nog geen binnenlandse vluchten geboekt dus kan ter plekke bepalen hoe lang ik op welke plek blijf. Dit lijstje is meer een soort guideline voor mijzelf!

Mijn lijstje


New South Wales
(beste reistijd dec-feb)

 • Sydney
 • Port Stephens (dolfijnen spotten)
 • Coffs harbour (gezellige kustplaats)
 • Pacific highway
 • Byron bay (strand, duiken, surfen)
 • Mount Warring of Wollumbin (vulkaan + uitzicht)
 • Newcastle (bezoek nicht)

Victoria
(beste reistijd dec-feb)

 • Melbourne
 • Great Ocean Road
 • Twelve Apostles & London Bridge
 • Tower hill state game reserve (emoes, koala’s, kangoeroes)
 • Loch and Gorge
 • Summerland beach, Philip Island (dwergpinguïns)

Tasmanië (niet zeker)
(beste reistijd dec-feb)

 • Hobart
 • Freycinet national park (Tasmanian devil)
 • Port Arthur (oude gevangenis)

South Australia
(beste reistijd dec-feb)

 • Kangaroo Island
 • Port Lincoln (mogelijkheid (kooi)duiken met haaien)
 • Point Lobatt (mogelijkheid zwemmen met dolfijnen in het wild)

Western Australia (niet zeker)
(beste reistijd juni-aug)

 • Perth
 • Rottnest Island
 • Shark bay/ coral bay/ Ningaloo reef (kans op snorkelen met walvishaaien)
 • Lombdadina (Aboriginal dorp)

Northern Territory
(beste reistijd juni-aug)

 • Red centre (Uluru)
 • Alice springs
 • Kata Tjula
 • Tennant Creek (goudmijn)
 • Darwin (?)

Queensland
(beste reistijd juni-aug)

 • Brisbane
 • Gold coast (surfen)
 • Cairns
 • Fraser Island
 • Regenwoud (daintree discovery centre)
 • Whitsunday eilanden (?)
 • Great barrier reef
  • Snorkelen
  • Duiken
  • Mogelijk cursus assistent duikinstructeur

Tips: 

Ik hoor graag ervaringen en tips van anderen! Welke plekken moet ik zeker bezoeken? Laat het me weten in de reacties!

Op de kaart

Mijn route (zoals ik hem nu bedacht heb) zou er dan op de kaart ongeveer zo uitzien:

Plan op kaart

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie