Review: Foto Op Hout

Hoi, een keer iets nieuws op mijn blog, namelijk een review! Een tijdje geleden werd ik benaderd door ‘FotoOpHoutStunter.nl’ met de vraag of ik het leuk zou vinden om een foto op hout op hun website te bestellen en daarover een review te schrijven. Dat leek me zeker leuk!

Over FotoOpHoutStunter:

Op deze website kun je verschillende producten bestellen, foto’s op hout voor binnen en buiten maar ook puzzles, muismatten en nog veel meer. Ze staan er vooral om bekend dat je je foto op hout goedkoop kunt bestellen. Op de website zijn alle opties te vinden. Zo kun je kiezen uit verschillende houtsoorten en effecten voor op de foto.

Het product:

Foto
Ik mocht een foto op hout van 60 bij 80 centimeter uitkiezen, best wel groot dus! Omdat ik er op mijn kamer helaas geen ruimte voor heb, besloot ik hem aan mijn moeder cadeau te doen als (vervroegd) moederdagcadeautje!

Samen met Marijn (mijn broertje) koos ik een foto van ons gezin uit om af te drukken. Deze foto is afgelopen zomer gemaakt en paste qua kleuren goed bij onze woonkamer. Ik heb gekozen voor de houtsoort ‘vurenhout’.

IMG_7053Whitewash
Ik had ook de optie om het hout een whitewash te geven. Hierbij wordt er eerst een witte laag op het hout aangebracht. Hierdoor komen de (lichte) kleuren op de foto nog mooier uit bij het afdrukken. Omdat de foto die ik had uitgekozen veel verschillende (lichte) kleuren bevatte koos ik voor deze optie!

Door de whitewash is de structuur van de houten planken wel iets minder goed te zien. Als je dus echt de hele houtlook wil hebben kun je hier beter niet voor kiezen.

Ophangsysteem
Je kunt ook een ophangsysteem bij de foto bestellen. Hier krijg je twee ‘hangers’ en schroeven die je in het hout kunt draaien waardoor je het daarna makkelijk aan de muur kunt hangen. Het hout is ook dik genoeg om hem neer te zetten op een plankje maar wij wilden hem aan de muur hangen dus was dit handig!

Tip: reisfoto

Ik heb nu een foto van ons gezin voor mijn moeder uitgekozen maar het is ook superleuk om een foto van je reis of vakantie op hout te laten drukken! Door de structuur van het hout zouden natuurfoto’s ook erg goed tot hun recht komen maar eigenlijk zijn vaak alle vakantiefoto’s leuk om af te drukken.

 Tip bij uitkiezen foto:

Omdat de foto op hout is, bestaat het geheel uit meerdere planken waarop de foto is afgedrukt. In ons gezin is er nogal wat lengteverschil (1.68cm, 1.75cm, 1.85cm en 1.94cm) en daarom moesten we goed opletten bij het uitkiezen van een foto. De lijnen tussen het hout vielen namelijk soms precies in de lijn van iemand ogen, dat zou natuurlijk zonde zijn. Op de site kun je een preview zien waarop je ook de lijnen van het hout ziet lopen, controleer die dus voordat je het product bestelt.

Na ongeveer een week werd het product geleverd, ik was erg benieuwd! De foto die wij hadden gekozen was niet van hele hoge kwaliteit (we hadden niet heel veel foto’s van ons vieren om uit te kiezen) dus ik was erg benieuwd hoe scherp het geheel zou zijn.

Wat vind ik van het product?

Ik ben heel erg tevreden met het resultaat! De foto heeft mooie kleuren en het formaat past precies bij onze woonkamer. Ik vind het een leuk detail dat je vanaf de zijkant de planken hout nog goed ziet zitten.

IMG_7046Ook de kwaliteit van de foto is prima, hij is zoals verwacht niet 100% scherp maar dat ligt aan de foto die wij hebben gekozen. Van een afstand is dat helemaal niet te zien. Het white wash effect zorgt ervoor dat de lichte delen op de foto goed naar voren komen en ook het ophangsysteem werkt goed.

Het is leuk om een foto van ons hele gezin in de woonkamer te hebben en het hout is weer iets anders dan een standaard canvas doek!

Ik ben dus erg blij met het product! Hebben jullie wel eens een foto op hout besteld?

Ik heb het product opgestuurd gekregen van Fotoophoutstunter maar ik deel altijd mijn eerlijke mening in een blogpost.

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie