Je bekijkt nu Duiken en snorkelen in Curaçao

Duiken en snorkelen in Curaçao

Bon día! In mijn vorige post kon je lezen dat ik op vakantie in Curaçao ben geweest. Naast de prachtige stranden staat dit eiland er ook om bekend mooie duikplekken te hebben, dus dat wilden we natuurlijk wel uitproberen!

Een van mijn vriendinnen, Jealine, woont en werkt al sinds een tijdje bij een duikschool op Curaçao dus via haar hebben we de duiken geboekt. Zij werkt bij Ocean Encounters en ik zou deze duikschool zeker aanbevelen!

Voor onze eerste duiken gingen we direct bij het duikschool vanaf het strand (Mambo Beach) het water in. Na een stukje dieper te hebben gezwommen kwamen we uit bij onze duikspot, Stella Maris. Hier zagen we mooie koralen, heel veel gekleurde vissen en zelfs een plek waar ze koraal op speciale palen opnieuw laten groeien. Het was echt prachtig en zeker een aanrader voor beginnende duikers of als je een introductieduik wilt doen!

Hieronder het filmpje dat ik maakte tijdens deze duik:

Samen met Jealine gingen we ook nog met de boot op pad om op twee andere locaties te duiken, Kathy’s Paradise en Newport. Bij deze duiken gingen we wat dieper (15 & 18 meter) en zagen we nog meer prachtig koraal en mooi gekleurde vissen. Deze plekken zijn zeker aanraders voor meer gevorderde duikers!

Hieronder het filmpje dat ik heb gemaakt tijdens mijn tweede en derde duik!

Naast het duiken is het ook erg mooi om te snorkelen op Curaçao. We namen onze eigen spullen mee (je kunt ook met een tour) en gingen in het water bij ‘Tubboat Beach’. Niet zo ver van de kust ligt hier namelijk het wrak van een gezonken sleepboot! In het wrak verstoppen zich verschillende soorten vissen en het is sowieso mooi om het wrak te bekijken. Een aanrader dus!

Hieronder het filmpje dat ik maakte van het snorkelen op deze plek:

Snorkelen en duiken op Curaçao was prachtig en ik zou het iedereen aanraden! Zowel voor beginners als gevorderden is er van alles te zien en zeker de moeite waard!

Ayo, te despues!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie